dimecres, 5 de desembre del 2007

"El Piscinas"






Carlos Blasco Villa "El Piscinas" va néixer a Fuentelecina, Guadalajara, però va passar la seva infantesa a Arévalo, Ávila. És de secano.

Ha voltat per mig món, és diplomàtic. No oblidem però que al cap i a la fi és un funcionari espanyol. Ha treballat en molts països, però fins ara només havia estat a ambaixador a Brasil. Això marca. Platjeta, garotas, samba, caipirinhas, futebol, Rio de Janeiro, Copa Cabana, etc. Després uns anys a Portugal i Marroc, i de cop i volta, sense saber com, el col·loquen com ambaixador a la Xina. Hòstia la Xina! La potència del segle XXI, el drac d'Orient, el lloc on totes les empreses i països han de tenir-hi seus i ambaixades per establir convenis, firmar pactes, inaugurar fàbriques i fer-se una foto per ser algú en aquest món. Suposo que un lloc de tanta responsabilitat li hauran encarregat a algú capaç. I es clar que sí, "El Piscinas" és garantia d'encert, no decep mai.

L'agost passat només arribar es va arremangar les mànigues i va començar a treballar de valent.

Primera mesura: Reduir l'horari per plegar a les 14:00h. Bravo!. Així d'aquesta manera la comunicació amb Espanya és escassa, per no dir nul·la, ja que quan ell plega a Espanya comença la jornada laboral (Hora peninsular 7:00h., a l'hivern i 8:00h. a l'estiu). Els empresaris estan que trinen. Però que sabran ells, "El Piscinas" ho ha fet per treballar millor, no el poden molestar quan treballa.

Segona mesura: Encarregar la construcció d'una piscina al jardí de l'Ambaixada. Bravissimo!. No sabeu la calor que fa a Beijing a l'estiu. No es pot treballar a l'oficina, quin suplici!. Necessita un bany de tant en tant per refrescar les idees. No sé de qui depèn concedir el permís d'obres, però sàviament se li ha denegat a l'ambaixador aquest luxe.

I a sobre segons es diu en els cercles espanyols de Beijing el seu anglès és pèssim i la tramitació de tot tipus de documents a l'ambaixada va més lenta que una tortuga lisiada. Viva nuestro embajador!

Tota aquesta informació l'he tret d'una notícia d'Iberglobal, a la que malauradament ja no es pot accedir, on es resumien les crítiques que havia fet Pedro Nueno* a Carlos Blasco Villa en el transcurs d'una entrevista a Radio Intereconomia. Gràcies Jaime pel link.

*Pedro Nueno és president executiu de CEIBS (China-Europe International Business School) una escola de negocis amb seu a Shanghai.



Aprengui del mestre Sr.Ambaixador